Vanmorgen nam ik een douche, ging ik naar de wc en poetste ik mijn tanden. Ik wil niet weten hoeveel liter water ik daarmee verprutst heb, maar met Music For Life op de achtergrond ben ik er wel over gaan nadenken. Onderweg op de fiets, met mijn mp3-speler op 88.0, kreeg ik regelmatig tranen in mijn ogen. 't Is een prachtig concept, maar het ontroert me elke keer weer als blijkt dat het ook werkt, dat mensen dertig euro over hebben voor een plaatje dat ze zelf ook kunnen draaien.

Ik voel mij dan apathisch als ik zelf niets onderneem, en dus wou ik een plaatje kopen, maar ik ben niet aan muziek, dus waarschijnlijk vraag ik iets aan dat hopeloos fout is en maak ik mezelf onnoemlijk belachelijk. Daar betaal ik niet voor. Maar toen kreeg ik, nog steeds fietsend met tranen in mijn ogen (gelukkig stond er vandaag een venijnig windje), een idee. Want hoewel ik weinig geld beweer te hebben elke keer als ik er uit geef, ben ik op wereldschaal steenrijk, en dan ook nog een douche, een bad en flesjes water van een halve liter ter mijn beschikking. Sommige mensen hebben écht geluk.

Het gaat hierom: Ik heb een beetje lezers, maar krijg weinig reactie, dat hebben wel meer mensen voor op internet en ik vind dat soms een beetje jammer. Daarom geef ik voor elke reactie mét e-mailadres of URL(op dit bericht) 0,62 euro aan Music For Life, de prijs van een liter Evian in de Colruyt, vooropgesteld dat uw reactie minstens zeven woorden telt. Gemene reacties tellen niet mee.

Als het ineens onverhoopt begint te boomen, hoger dan 93 euro ga ik niet. Niet dat ik verwacht dat het zover komt, maar je weet dat immers nooit , en anders zit ik volgend semester tijdens mijn springuren zonder broodje gezond. Reageren voor zondagavond 21.00, dan kan ik er misschien nog een liedje mee kopen. Om te vermijden dat ik me belachelijk ga maken is de keuze trouwens aan u.

Update 20/12: 150 liter water dus. Moest je na de hondervijftigste zijn, moet je 't niet laten toch nog te reageren, de wereld wordt er elke keer een beetje beter van.